Ontwikkeling en bouw

2017

Op 29 en 30 september was het feest in het Winkelcentrum Oudorp in de Alkmaarse wijk Oudorp. Na verbouwing en herinrichting staat er nu een splinternieuw winkelcentrum met twee kloeke gebouwen met daarin een bibliotheek nieuwe stijl, een ruime Albert Heijn supermarkt, Gall & Gall, schoenmakerij Go2gago, de NootZaak delicatessenwinkel, bakkerij Jos Rood, bloemenwinkel Bloemgoed 2.0, Etos drogisterij en 48 ruime, levensloop bestendige appartementen voor zowel koop als huur. Ook de gehele openbare inrichting is in samenwerking met Gemeente Alkmaar vernieuwd. Op vrijdag 29 september was om 16.00 uur de officiële heropening door wethouder Elly Konijn en dat werd meteen de aftrap voor een feestweekend in het winkelcentrum.


2014

Winkelcentrum Polderhof in Oudorp krijgt een make-over. Heddes Bouw & Ontwikkeling realiseert het nieuwe winkelcentrum. De 28 woningen worden door Kennemer Wonen gekocht. 

Woensdag 8 januari 2014 wordt de samenwerking op feestelijke wijze vastgelegd. Er is overeenstemming bereikt met de bibliotheek. Er moet een grote Albert Heijn komen, een nieuwe bibliotheek, acht winkels en 28 huurwoningen boven het winkelcentrum aan het Oudorperplein.

Wethouder Elly Konijn (D66): “We zijn verheugd dat er nu een nieuw winkelcentrum gerealiseerd kan worden. Het huidige centrum is erg verouderd en het werd tijd dat het opgeknapt wordt. Door de intensieve samenwerking met Kennemer Wonen en Heddes Bouw & Ontwikkeling kunnen we nu écht van start. Dit geeft een boost aan de buurt.” 2015

Op 15 juli 2015 hebben wethouder Elly Konijn (D66) en Niels Doodeman (directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling) het project Polderhof een feestelijke start gegeven. Samen met winkeliers, omwonenden en andere belangstellenden namen zij definitief afscheid van het oude winkelcentrum, waarvan de sloopwerkzaamheden in volle gang zijn. Wethouder Konijn heeft symbolisch de eerste steen van het oude winkelcentrum veilig gesteld. Deze krijgt een speciaal plekje in het nieuwe Polderhof.

Het nieuwe winkelcentrum wordt in 2 fasen gebouwd. De bibliotheek, de bakkerswinkel van Jos Rood, de Albert Heijn en de schoenmaker Horn blijven tijdens de bouw van de eerste fase in bedrijf.

Over Polderhof
Het nieuwe winkelcentrum biedt straks ruimte aan een grote supermarkt, 8 winkelruimten en een nieuwe bibliotheek. Boven het winkelcentrum komen 20 koopappartementen en 28 huurwoningen. Corporatie Kennemer Wonen verhuurt de huurwoningen.

Het plan voor de herontwikkeling is opgesteld in samenwerking met de gemeente Alkmaar. Hierbij is in nauw overleg met de winkeliers, de buurt, de bibliotheek en Kennemer Wonen invulling gegeven aan het programma en de uitwerking ervan. Afgelopen voorjaar is het ontwerp van de openbare ruimte opgezet met een groep vertegenwoordigers vanuit de buurt en het winkelcentrum. Dit ontwerp is inmiddels ook door het college van B&W vastgesteld. Hierdoor krijgen we nu alvast beeld van een nieuw Oudorperplein met een mooie winkelpassage.

Wethouder Elly Konijn: “Het moment is daar, we gaan ervoor: een prachtig nieuw Polderhof! Een levendig winkelcentrum met een uitgebreid aanbod van producten. Met een vernieuwde bibliotheek, en een gezondheidscentrum. De bewoners van Oudorp zijn straks van alle gemakken voorzien!”

Niels Doodeman: “Het is een geweldige prestatie van alle betrokkenen dat we dit met gezamenlijke inspanning tot stand hebben gebracht. Met name de ondernemers, Kennemer Wonen, de gemeente en ons eigen bedrijf hebben durven te investeren in dit mooie project.”