• Winkelcentrum Oudorp dagelijks dichtbij!
  • Gratis parkeren
  • Service en kwaliteit
  • Koop lokaal Oudorp

Kwalitaria Oudorp

(artikel: Alkmaar Centraal / foto: WCO

Vanaf woensdag 1 november heeft Kwalitaria Oudorp een andere eigenaar. De eetgelegenheid valt nu nog onder hetzelfde bedrijf als Albert Heijn Oudorp, Gall&Gall, Bruna en Etos, maar dat gaat veranderen. De nieuwe eigenaar is geen onbekende, want Mark Vester is nu al de eigenaar van de Kwalitaria aan de Vondelstraat. "Ik ga hier iets heel moois van maken."

Niet de grootste meer, maar nog steeds groot. De extra ruimte in Oudorp maakt het voor Vester en zijn bedrijfsleider Perdani Lubbert mogelijk om in Oudorp wat extra's te doen. "Ik denk bijvoorbeeld aan een stamppotavond. Een pannenkoekenmiddag voor kinderen", vertelt Vester enthousiast. "Dat opa's en oma's hier met hun kleinkinderen kunnen zitten, dat is ook zo goed voor de buurt."

De Kwalitaria aan de Vondelstraat blijft dus zeker bestaan, maar Vester ziet wel de voordelen van het ruimere gebouw in Oudorp. De keuken in de Vondelstraat is krap, vertelt Vester. "Daar kan nét niks."  Ook de ligging tussen de huizen en tegenover de drukke supermarkt maken deze vestiging interessant. "Met 11 november geven we friet aan de kinderen. De feestdagen komen er ook aan..." Oliebollen, dat lijkt Vester ook wel wat: een kraam op het terras en bakken maar. "Al weet ik niet of dat dit jaar al lukt. Ik heb honderd-en-een ideeën, we gaan ze gewoon één voor één uittesten hier."